IC - TM 2012 045

vu par Steven Vandeputte

Na Ferrari ,Alfa Romeo en vorig jaar Mercedes-Benz hadden de IC & TM organisatoren dit jaar gekozen om het merk Porsche in de schijnwerper te plaatsen op Nederlands belangrijkste Oldtimerbeurs. Die schijnwerper moest het wel delen met de meest legendarische aller weg wedstrijden ,de Mille Miglia

 

Porsche kreeg een volledige hall toegewezen die het bijna volledig wijde aan zijn 911 model in al zijn varianten zoals GT,RS,Turbo,Targa,Carrera … Helaas werd er maar weinig aandacht geschonken aan hun andere modellen of aan de vele beroemde racewagens uit Zuffenhausen ! Uitgezonderd een prachtige 924 Carrera GT ,968 CS en een rij 356 Porsche’s.

 

Aan de andere kant was de Mille Miglia stand meer dan de moeite met een groot aantal prachtige wagens met Mille Miglia historie zoals de Aston Martin DB3 fabriekswagen die in 1953 aan de start stond en nu te bewonderen is in het wereld bekende Louwman museum of aan de start van de moderne versie van de Mille Miglia, een andere wagen met periode historiek is de Fiat “Otto Vu” 106 Sport 8V met deelnames in 1955 en 56.

De eer van meest opvallende wagen van de MM display gaat naar de kleinste wagen aanwezig ,de Fiat 6c 1500 van de Belgische firma Beerens ooit werd deze wagen ontworpen op basis van een Fiat 1100 voor een vrouwelijke pilote die in 1940 aan de MM wilde deelnemen. Later is deze wagen nog eens onder handen genomen door de Modenese tuner Stanguellini.

Kledij fabrikant State of Art een officiële partner van de Mille Miglia had enkele van zijn Porsche’s meegebracht waarmee bekende Nederlanders en Belgen de Mille Miglia mogen mee rijden zoals Koen Wauters die in 2012 samen met zijn echtgenote in een van de 2 aanwezige Porsche’s 550 Spyder zal deelnemen. Een ander duo waren de 2 Talbot Lago’s T26 Grand Sport beiden met recente MM deelnames op hun actief ,Alfa Romeo was dan weer vertegenwoordigd door een trio van het 8C model waaronder de zeer succesvolle 8c 2.9A Botticella waarmee Scuderia Ferrari in 1936 en 37 de Mille Miglia wist te winnen.

 

Het niveau van de auto’s meegebracht door de belangrijkste Nederlandse dealers en enkele Franse,Belgische en Duitse dealers was zeer hoog. Zoals de Aston Martins van de Houtkamp Collection , De 250 GT Lusso en 250 GT Pininfarina Coupé Ferrari’s van The Gallery. Minder blinkend was de Barnfind Bugatti T40 van de Franse Bugatti specialist Bruno Vendiesse een schril contrast is de Essen Motorshow 2011 Concours d’ elegance winnende Ferrari 365 GTB/4 “Daytona” van Lusso Classics een andere Italiaanse klassieker bevond zich op de stand van de Nederlandse Stuurbekrachtiging specialist EZ die een Engelse Lamborghini Countach QV voorzien had van een elektrisch stuurbekrachtiging.

 

Veel clubs hadden kosten nog moeite gespaard om hun stand in het oog te laten springen ! De Nederlandse Bugatti Club had zeker de meest gezellige stand van allemaal met een warboel aan Memorabilia en de onweerstaanbare Bugatti T101 Antem Coupé die op veel aandacht kon rekenen net zoals een van de vorige eigenaars Hollywood ster Nicolas Cage. De T35B ,T57 Ventoux en T44 die de club had meegebracht werden ietwat overschaduwd door de sterke persoonlijkheid van de  T101.