Antwerp Classic Salon 2012 001

2-4 maart ,Antwerpen

antwerp salon.gif

Het Antwerp classic salon mag dan misschien het kleine broertje zijn van het Duitse Techno Classica Essen (Siha), het is ook de meest prestigieuze oldtimerbeurs van België met 4 hallen vol met oldtimers ,clubstands ,onderdelen en memorabilia goed voor 20000m² en 350 exposanten uit West-Europa .

Dit jaar geen merk dat in de schijnwerper werd gezet maar de organisatie had gekozen om een mooie groep klasse wagens samen te brengen onder het motto Performance ,Passion & Elegance. Opmerkelijkste wagen van deze verzameling was zonder twijfel de Pegaso Z102 Thrill met het unieke koetswerk gemaakt door het Italiaanse Touring uit Milaan die in 1953 deze showcar bouwde. 50 jaar later doet de Thrill het nog altijd goed op de grootste concoursen ter wereld zoals Pebble-Beach (1994) ,Villa d’Este (2008) en Paleis Het Loo (2000). In dezelfde kleuren was er de imposante Bugatti T101 met unieke Antem carrosserie ,ooit was dit het pronkstuk van Hollywood acteur Nicolas Cage. Een zelfrespecterende beurs in Antwerpen kan natuurlijk niet zonder een aantal Minerva’s ! Een imposant drietal toonde nog maar eens aan dat Minerva prestigieuze wagens bouwde die vooral in de smaak vielen bij de “Rich & Famous”. Minerva AL 40 CV uit 1932, Minerva Rapide 1933 en Minerva AR 1931.

Andere opvallende wagens waren de Beige Ferrari 195 Inter ,een van de weinige Ferrari’s met een Ghia carrosserie. Een zeer elegante Bugatti T57 C met Atalante body uit 1938 ,een Mercedes SSK en een BMW 507.

Dealers

Albion Motorcars had samen met een Aston-Martin DB 2/4 en een reeks in originele staat verkerende Porsche’s een zeldzame Ginetta G4 R racewagen met de bekende Lotus twin-cam motor meegebracht.

Op de stand van The Paddocks kon niemand naast de monsterachtige door Koenig getunede Ferrari 512 BBi kijken die door middels van een paar turbo’s een vermogen heeft van meer dan 600pk.

Beau-car uit Wommelgem had voornamelijk Italiaanse sportwagens meegebracht. Hoewel de meeste auto’s in het voor Italiaanse wagens typische rood waren ging de meeste aandacht naar de zwarte DeTomaso Mangusta met zijn kenmerkende motorkap een zeldzame verschijning.

Uit Groot-Brittannië was er Runnymede motor company van Martin Brewer ,Aston Martin specialist en bekende historic racepiloot. Tussen enkele Aston Martins en een Jaguar XK 140 in race uitvoering stond een kleine MG Midget met Ashley GT Body en opgevoerde motor.

Trouwe klant van het Antwerp classic salon is de Nederlandse Aston Martin specialist Houtkamp die een deeltje van zijn collectie had meegebracht en daarmee in de prijzen viel tijdens het Concours d’Elegance.

Een thuismatch voor Flying Red Baron uit Antwerpen die voor de gelegenheid 3 Italiaanse GT wagens uit de jaren 60 en 70 presenteerde. Indrukwekkende namen zoals Lamborghini ,DeTomaso en Iso Grifo. In contrast was er de Amerikaanse Stutz Victoria die het niet van zijn styling moet hebben en de gigantische Minerva AC 30CV.

Clubs

In een sobere stijl eigen aan het merk uit Stuttgart stelde Mercedes 4 wagens tentoon uit zijn SL reeks R121 ,W113 ,R107 en R/C 107

Sfeervolste clubstand was zonder twijfel die van de Forties en Fifties American car enthusiasts die een Chevrolet Impala in de Mojave woestijn plaatsten aan zo’n typisch vervallen tankstation.

De Belgische Porsche classic club had het dit jaar in het agrarische verleden van de constructeur uit Zuffenhausen (Stuttgart) gezocht met een gerestaureerde Porsche Diesel Junior en een “Barnfind” Porsche Diesel Standard.

De Royal Veteran Car Club Belgium voor vooroorlogse wagens kon pronken met een recent in Parijs geveilde Bugatti T23 Brescia uit 1921 en met de 110 jaar oude Renault Paris-Vienne. Deze oudjes komen nog geregeld buiten tijdens de vele tochten die de RVVCB organiseert.

Bij Scuderia Antverpia kon men de unieke Vixen GT uit 1964 bewonderen die nu nog in volle opbouw is en hopelijk ooit terug op circuit te zien zal zijn na meer dan 30 jaar stil te hebben gestaan !

Rally was het thema op de stand van de Triumph Enthusiasts Club Belgium met 2 prachtige recreations van de door Tony Pond bestuurde TR7 rally wagens. Tegenwoordig worden deze wagens vooral ingezet tijdens Slowly sideways demonstraties.

© Steven Vandeputte