TRANS-IBERICA 2022

esBiarritz, Espagne  
Type d'événement
Rallye, Balades
Date
09 septembre 2022 au 20 septembre 2022
Lieu
Espagne Iberic Peninsula Biarritz Hotel Regina, Biarritz
Site Internet
http://www.destination-rally.c…
Organisateur d'événements
Destination Rally
Inserted By
Bruno Leunen
Téléphone
+32477223901
E-mail
moc.yllar-noitanitsed@yllar
Document
ti-brochure-trans-iberica-en.p…
Désolé, nous n'avons pas reçu de traduction en français
2855 KM 12 DAGEN

Trans-Iberica is een onvergetelijke rally met klassieke auto's over het Iberische schiereiland waarbij gebruik wordt gemaakt van bergpassen en secundaire landwegen die zelden worden gebruikt. De route begint in de buurt van Biarritz en voert oostwaarts door de bergwegen van de Franse Pyreneeën, over de grens naar de Spaanse uitlopers van de Pyreneeën, langs Vielha om westwaarts te gaan naar het charmante stadje Olite in Noord-Spanje.

Van daaruit gaan we naar het zuiden om de minder bekende gebieden van Huesca en Aragón te verkennen met weinig verkeer en uitstekend rijden op spannende, bochtige wegen vergezeld van verre uitzichten op heuvels, bergen en meren.

Verder door het sensationele landschap van het Parque Bardenas Reales met zijn rotsformaties, Europa's grootste woestijn. Een van de vele hoogtepunten op de route is Monasterio de Piedra, een natuurpark met ontelbare watervallen en momenteel een van de meest verbazingwekkende ongerepte plaatsen van Europa. We passeren enkele van de mooiste dorpjes van Spanje, zoals Cuenca met zijn prachtige hangende huizen.

Rijdend langs de kleurrijke wijngaarden van de Valdepeñas streek, bereiken we Sierra de Segura en Cazorla, twee onbekende groene natuurparken. Daarna zullen we een ander uniek contrast ervaren door een bezoek aan de stoffige spaghetti western woestijn van Tabernas - de enige echte woestijn in Europa. We overnachten in Cabo de Gata aan de Middellandse Zeekust en, met de prachtige Sierra Nevada bergen als achtergrond, bereiken en vieren we onze eindbestemming in het luxe Bobadilla hotel dichtbij Málaga.


Mots clés: