Via Flaminia Classic

itLecce, Italy   it Verona, Italy
Event Type
Rally, Tour
Date
19 May 2018 to 26 May 2018
Departure location
Italy Puglia Lecce
Arrival location
Italy Verona
Website
http://www.via-flaminia.com
Event organiser
Bart Kleyn
Inserted By
Bart Kleyn
Phone
+31624234345
Email
[email protected]
Document
alfa.jpg
Sorry, we didn't receive an English translation

Puglia heeft de organisatie van de Via Flaminia altijd getrokken. Nu, na 13 jaar, gaan wij eindelijk naar deze streek vol van geschiedenis,
cultuur, gastronomie en natuur.


Pulgia ligt in het zuiden van Italië, de hak van de Italiaanse laars. Het gebied is niet één van de traditionele toeristische bestemmingen in Italië, maar het gebied wordt steeds populairder nu reizigers de vele charmes van het gebied ontdekken: Barokke steden, wit-gepolijste trulli-huizen, boomgaarden met olijven, wijn ranken, blauwe zee en stranden, veel zonneschijn en een uitstekende keuken.


Er zullen twee opeenvolgende rally’s zijn, de eerste van Verona naar
Puglia en de tweede meteen aansluitend terug. In de tussentijd komt een vrachtwagen de auto’s voor de rally in die in Puglia begint brengen en op de terugweg neemt hij de auto’s die net gereden hebben mee terug. Op deze manier besparen wij veel op de kosten.


Wij raden u sterk aan om nog een paar dagen aan uw verblijf in Puglia te koppelen, huur desnoods een auto en ontdek de vele steden en dorpen  die wij hebben moeten overslaan.


Wij bieden ook de mogelijkheid om met de autoslaaptrein naar de start bij Verona te komen of, na de tweede rally, de autoslaaptrein terug naar Düsseldorf te nemen.


Na het lossen van de autoslaaptrein ontmoeten wij diegene die op
eigen gelegenheid komen bij het Lamborghini museum. Dit is waar de rally start. De eerste nacht is in een mooi hotel boven Bologna op de Mille Miglia route.


Van daaruit rijden wij Toscane en Umbrië in, wij rijden over de
indrukwekkende Gran Sasso met zijn hoogvlakte die aan Tibet doet denken.Wij verblijven in karakteristieke en comfortabele hotels, vaak ik
kleine steden.


Dicht bij Puglia, in Baselicata, verblijven wij in twee “palazzi” in
het historische centrum van Matera. De stad is bekend om zijn
grotwoningen, de “sassi”. Telkens als de stad uitbreidde werden er nieuwe woningen gebouwd op de daken van andere woningen. Het zijn deze lagen waar Matera beroemd om is.


In Puglia verblijven wij twee nachten in het centrum van Lecce. Lecce is een barok kunstwerk in zuid Italië., soms omschreven als “het barokke Florence” of het Rome van het Zuiden.


De Via Flaminia is een ontspannen rally. Er wordt niet op tijd
gereden, het klassement is er meer om de sfeer te verhogen. Het is een ware week van ongedwongen feest, heerlijke hotels, voortreffelijk eten en Italië op z’n best.


Kijk op www.via-flaminia.com voor meer informatie.

Tags: