Poppy rally 2013 074

 

poppy2

 

Belgisch succes in de Poppy rally 2013

15 – 17 Maart ,Ieper

Deze door het Engelse Classic Rally Association (CRAevents) georganiseerde regularity rally is nog maar toe aan zijn derde editie maar heeft ondertussen wel al een stevige reputatie opgebouwd dat een deelname een niet te onderschatten onderneming is voor de equipes en al evenmin voor de wagens. De Poppy rally 2013 is de eerste rally van de HERO cup en de 2de manche van het FIA Historic Regularity Rallies Championship wat zorgt voor deelnemers uit alle windstreken zelf vanuit Japan en Canada ! Het leeuwendeel van de 70 deelnemers is hoofdzakelijk afkomstig uit Groot-Brittannië maar die kregen dit jaar toch veel tegenstand van 12 lokale teams die zich natuurlijk konden beroepen op hun terreinkennis.

Traditioneel is de streek rondom Ieper het decor waar de teams talloze regelmatigheids en behendigheidstests moeten uitvoeren. Ondanks het koude weer kwamen er toch veel rally liefhebbers een kijkje nemen op het marktplein van Watou waar er voor de deelnemers een slalom test op het programma stond, de publieke opkomst inspireerde sommige deelnemers tot het demonstreren van hun rijkunsten met niet altijd het gewenste resultaat. Een Reliant Scimitar SE4 ,Sunbeam Rapier ,Ford Zodiac of een Fiat 2300S zijn wagens die maar zelden op Belgische wegen te zien zijn en zorgen voor wat afwisseling tussen de meer populaire wagens voor dit soort werk zoals de Ford Escort ,Mini ,MG B of Porsche 911 die ook in de Poppy rally niet te verslaan bleken met een volledige top 10 uit eerder vernoemde wagens. Bovenaan die top 10 staat één van de bekendste teams uit de Belgische rittensport ,Eddy D’Hoe en Bjorn Van Overschelde zijn in hun MG B GT moeilijk te verslaan op Belgische bodem ondanks een gedeelde 5de plaats na deel 1 maakten ze nogmaals hun reputatie waar en klommen ze op in het klassement om na deel 3 als eerste te finishen met 6 seconden verschil op Horsburgh/Preston (Mini) en 14 seconden voor Bateson/Tullie (MG B) Voor de 2 Japanse teams en hun kleurrijke entourage was de Poppy rally een grote beproeving maar desondanks alles verloren ze nooit hun goed humeur en dit werd beloond met de Spirit of the Rally award.

Het is terug 2 jaar wachten op de volgende editie van de Poppy rally in 2015. In Juni van dit jaar komt CRA events terug naar Ieper voor de start van de Pirelli Classic Marathon.

http://www.classicrally.org.uk/poppy2013/results.php

 

 

© Steven Vandeputte