VIa Flaminia Pre War

itBologna, Italie   it Rome, Italie
Type d'événement
Rallye, Balades· Rallye Compétition
Date
03 juin 2023 au 10 juin 2023
Lieu de départ
Italie Bologna
Lieu d'arrivée
Italie Rome
Site Internet
http://www.via-flaminia.com
Organisateur d'événements
Bart Kleyn
Inserted By
Bart Kleyn
Téléphone
+31624234345
E-mail
[email protected]
Document
registration-via-flaminia-pre-…
Désolé, nous n'avons pas reçu de traduction en français

Via Flaminia of the Kings

Italië was vroeger verdeeld in vele koninkrijken. En wat doen koningen graag? Kastelen bouwen en wijn te drinken. Ze hadden toen nog geen auto’s, dus we gaan niet alleen wijn drinken en kastelen bezoeken, maar ook prachtige wegen rijden.

We beginnen in een dorp dat een resort is geworden midden in een wijngaard, niet ver van Bologna. De volgende dag rijden we langs de Apennijnen naar het zuiden. We zijn te gast bij het eerste kasteel op deze reis en genieten van enkele speciale wijnen tijdens de lunch. We volgen de bergketens naar Umbrië en komen aan bij het versterkte dorp dat hoog op een heuvel is gelegen. We blijven hier 2 nachten.

We zitten midden in een wijnstreek we rijden door het aangename landschap van Umbrië en stoppen bij weer een ander kasteel. Hier hebben we niet alleen een rondleiding door het kasteel maar ook een rondleiding door de wijngaarden met elektrische jeeps. Na de lunch en nog een wijnproeverij is het nog maar 20 km naar het hotel. Tijd voor een duik in een van de twee zwembaden.

We steken nu de Apennijnen over richting de Adriatische kust. Een negentiende-eeuws fort is omgebouwd tot een luxe hotel, als het weer het toelaat, zullen we dineren op het terras met uitzicht op de zee.


We steken opnieuw de Apennijnen over maar stoppen nu in Norcia, een stad die bekend staat om zijn truffels en fijne salami. We parkeren onze auto’s op het centrale plein en overnachten in het onlangs verbouwde luxe hotel met zijn Michelin-sterrenrestaurant. De hoogvlakte boven Norcia zal u versteld doen staan. Als het je eerste keer is, wees dan verrast; als het niet je eerste keer is, geniet er dan nog een keer van en zie nieuwe kleuren.

Vanuit Norcia steken we Umbrië over naar Toscane, we verblijven twee nachten in het versterkte dorp Capalbio, hoog op een heuvel met uitzicht op de Middellandse Zee. De tweede dag zal een korte zijn, de rally eindigt op het strand waar we lunchen en waar je een duikt kunt nemen, als je wilt.

De sluitingsceremonie is in een van de fijne restaurants in Capalbio.

Gedurende deze rally nemen we de kleinere wegen, niet veel verkeer, waardoor we een stabiel tempo hebben. In Italië is autorijden nog gewoon genieten, zie het als vakantie.

Zoals bij alle rally’s die door Via Flaminia worden georganiseerd, is er een licht competitie-element, het doel is om de discussies aan de bar levendiger te maken, zelfs als sommigen de competitie om de laatste plaats serieuzer nemen. Er is voldoende tijd om te stoppen voor een kopje koffie of om wat foto’s te maken. De enige tijdsdruk die er is, is om op tijd te zijn voor de lunch en terug in het hotel.

Als u dat wilt, kunnen we uw auto naar de luchthaven van Bologna brengen en haar terugsturen vanaf de luchthaven Fiumicino.

Er zijn 30 instapposities voor auto’s tot 1945.

Voor teams met een gezamenlijke leeftijd onder de 100 jaar geldt een korting van 1% voor elk jaar onder de 100, met een maximum van 20% (peiljaar 2023). Ze mogen ook een jongere auto meenemen, een jaar voor elke twee jaar dat hun gecombineerde leeftijd minder dan 100 jaar is.

Mots clés: