Type d'événement
Rallye, Balades
Date
29 mai 2016
Lieu
Belgique
Site Internet
http://www.lions-oldtimer-tour…
E-mail
eb.ruot-remitdlo-snoil@ofni
09:00 ontvangst en ontbijt
09:30 briefing
10:00 vertrek
sandwich-lunch
vanaf 16:00 BBQ
aankomst TervurenDe Lions Oldtimer Tour wordt voor de 11de maal georganiseerd. Dit jaar vertrekt deze toeristische “wandeling” over +/- 180 km rustige landelijke wegen aan het bekende Koloniënpaleis te Tervuren, rijdt door o.a. Waals Brabant en de Vlaamse Ardennen en eindigt op de Markt te Tervuren waar een BBQ wacht en de prijzen worden uitgereikt. De rit gaat gepaard met een wedstrijd, onderweg dienen vragen opgelost.

Mogen deelnemen : Oldtimers, Yountimers, Classic cars, motoren en moderne wagens.

De opbrengst van deze toer gaat integraal naar Dimbalma uit Tervuren, een organisatie die zich inzet voor de arme bevolking van Gambia.

Niet-deelnemers aan de Oldtimer Tour kunnen ook Dimbalma steunen door deel te nemen aan de BBQ en ter plaatste een lot (of meerdere loten) te kopen van de grote tombola.

De inrichters zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen en de deelnemers zijn natuurlijk geacht de verkeersregels te respecteren.

Waarom “Alex Debot Trophy” ?

Alex Debot (Leuven 1956) begon jong als garagist te Vossem. Met veel werkkracht en ondernemerschap, bracht hij het tot bedrijfsleider van 3 garages te Vossem, Tienen en Leuven. Als drukbezet zakenman wou hij toch tijd vrij maken om de toestand van minderbedeelden te helpen verbeteren, daarom werd hij in 2003 lid van Lions Club IJsedal Tervuren. Zo was hij voorzitter van de Sociale Commissie die instaat voor de toewijzing van fondsen aan d sociale doelen. Meerdere malen trok hij door Afrika zonder hierbij het sociale doel uit het oog te verliezen. Hij nam schoolmateriaal mee dat hij ter plekke aan de kinderen uitdeelde. Daar is hij door een jammerlijk ongeval om het leven gekomen.

Hij was één van de pioniers en drijvende kracht van de Lions Oldtimer Tour. Uit erkentelijkheid voor zijn inzet en als memorie aan onze goede Lionsvriend, heet de Lions Oldtimer Tour sinds 2009 de “Alex Debot Trophy”.
Êtes-vous l'organisateur de cet événement? Contactez-nous pour modifier et promouvoir votre événement