Type d'événement
Rallye, Balades
Date
02 mai 2010 au 08 mai 2010
Lieu
Pays-Bas
Site Internet
http://www.tulpenrallye.nl
Organisateur d'événements
RallyOffice
E-mail
ln.eyllarneplut@eciffoyllar
57e Tulpenrallye
-

UITNODIGING

De Tulpenrallye rijd je niet maar beleef je !


De 57e International Historic Tulpenrallye, die zal worden gehouden van 2 t/m 8 mei 2010, wordt wederom een zware, uitdagende en sportieve rally voor automobiel en bemanning en een rally die de deelnemers daarnaast volop gezelligheid en ontspanning biedt op basis van unieke lunchlocaties en fraaie finishplaatsen. Het vakkundige duo Adrie Brugmans en Jaap Daamen heeft inmiddels laten weten dat zij nieuwe wedstrijdterreinen in verschillende landen heeft gevonden.

Het is mogelijk om deel te nemen in de Vintageklasse, voor auto's die zijn gebouwd voor 1950, in de Tourklasse voor degenen met weinig of geen rallyervaring, in de Sportklasse voor meer ervaren equipes of in de Expertklasse, waarin de rijders met de meeste ervaring tegen elkaar strijden. De Expertklasse is verplicht voor navigatoren die in de top-10 zijn gefinished in de Sportklasse van 2007, 2008 of 2009 of die zijn gefinished in de top-5 in de Expertklasse van 2007, 2008 of 2009. De Sportklasse is verplicht voor navigatoren die in de top-5 van de Tourklasse zijn gefinished van 2007, 2008 of 2009. Vanzelfsprekend mogen ook andere equipes de strijd in deze klasse aangaan. De Expertklasse, de Sportklasse, de Tourklasse en de Vintageklasse zijn geheel gescheiden en per klasse worden aparte klassementen opgemaakt. De winnende equipe in de Expertklasse is algemeen winnaar van de 57e International Historic Tulpenrallye.

Nieuw in de 57e editie is de Vintageklasse, eveneens met een apart klassement. De automobielen in deze klasse gaan op de meeste dagen als eerste van start om zo de equipes meer tijd te geven om de etappe af te leggen en verder is de route voor deze klasse aangepast; de aller-steilste trajecten en de scherpste bochten worden vermeden.

Om de onderlinge competitie te verhogen is de startvolgorde per dag per klasse wisselend. De Sportklasse en de Expertklasse rijden iedere dag een regelmatigheidetappe en voor alle klassen is er dagelijks een uitdagende rijtest op een afgesloten locatie. De lengte van de rally voor de Expertklasse is ca. 2400 km., voor de Sportklasse ca. 2300 km. , voor de Tourklasse en de Vintageklasse ca. 2200 km., verdeeld over etappes die zijn onderverdeeld in trajecten. Op maandag is alleen voor de Expertklasse een avondetappe gepland. Voor de nieuwe deelnemers wordt een instructiebijeenkomst georganiseerd.
Naast persoonlijke prijzen in de vier klassen, zijn er prijzen voor de dagwinnaars per klasse. Ook kan men inschrijven voor de competities in de club- en/of automerkenteams. Er is een aparte teamprijs onder de naam Nations Cup. Voor deze cup komen teams in aanmerking die door de organisatie worden samengesteld.

Inschrijven

Inschrijving voor de 57e Tulpenrallye is uitsluitend op invitatie. Nadat het inschrijfformulier is verzonden, wordt er, wanneer de inschrijving is geaccepteerd, een bevestiging via e.mail verzonden. Het inschrijfgeld bedraagt € 1.900, waarin o.a. begrepen: 6 diners (inclusief het feestelijke galadiner met de prijsuitreiking op zaterdag 8 mei), 6 lunches voor beide leden van de equipe en het benodigde wedstrijdmateriaal. Hotels dient u zelf te boeken en zijn voor eigen rekening. De leeftijdsgrens voor toe te laten auto’s in de Expert-, Sporting- en Touringklasse is 31-12-1971 (het bouwjaar is bepalend). Inschrijven is alleen digitaal mogelijk via de website www.tulpenrallye.nl. Daarbij is o.a. nodig:
- gezichtsfoto of pasfoto in kleur van bestuurder en navigator (voor het programmaboek)
- kleurenfoto van de auto (voor de website en het programmaboek).
De inschrijving sluit op 15 maart 2010.
Êtes-vous l'organisateur de cet événement? Contactez-nous pour modifier et promouvoir votre événement