geelOTTOclassic

beGeel, Belgique  
Type d'événement
Autre
Date
14 août 2011
Lieu
Belgique Anvers 2440 Geel
Site Internet
http://www.belottoclassic.be/i…
Organisateur
Patrick Ooms
Téléphone
0497/600108
E-mail
eb.arodnap@smoo.kcirtap
Désolé, nous n'avons pas reçu de traduction en français
geelOTTOclassic: 14 augustus 2011


Wie het oldtimerwereldje de laatste jaren een beetje gevolgd heeft, heeft er niet kunnen naast kijken: sinds een aantal jaren is belOTTOclassic een vaste naam geworden in de Kempense regio.
Het evenement is een familiefeest met de oldtimer als thema, dat helemaal opengebloeid is sinds het op de voetbalterreinen op de Geelse Leunen georganiseerd wordt.
In 2011 viert belOTTOclassic zijn tiende verjaardag!
Op 19 juni wordt iedereen uitgenodigd om deel te nemen aan de feesteditie, weerom op de Leunen.

Maar daarnaast groeide bij het belOTTOclassic-team het idee om nog iets speciaals te doen:

Vermits de stad Geel al die jaren de gewaardeerde gastheer geweest is voor onze organisatie, werd al snel de link gelegd met de kleur geel en dan in verband gebracht met voertuigen in die gele kleur.
Een extra dimensie ontstaat als we ons herinneren dat geel ook de traditionele race-kleur is van België: vroeger hadden de race-wagens van elk land hun eigen typische kleur: rood was Italië, blauw was Frankrijk, groen was Engeland, zilvergrijs was Duitsland en geel was dus de Belgische kleur. Wie weet het nog?

En zo ontstond het idee om éénmalig in het centrum van de stad Geel een showbijeenkomst te organiseren van gele voertuigen op 14 augustus 2011!
GeelOTTOclassic was geboren!

Heel Geel zal geel kleuren: de Geelse binnenstad zal er nog nooit zo geel uitgezien hebben!
Alle gele voertuigen worden uitgenodigd: hedendaagse en klassieke auto’s, vrachtwagens, moto’s, fietsen, enz..; als het maar rijdt en geel is!

Dat gele voertuigen erg speciaal zijn kunnen we afleiden uit de jaarlijkse kleurenstudie van verffabrikant Dupont: in Europa is zwart voor auto’s de populairste kleur met maar liefst 24%. Grijs en zilver komen met 19 en 17% op de plaatsen 2 en 3. Dé trendkleur van 2009 en 2010: wit, blijft steken op 14%. Blauw, rood, bruin en beige zitten rond 8%.
Maar een gele komt op minder dan 1%! En dat geldt ook wereldwijd: minder dan 1% van alle auto’s zijn geel!
En al die buitenbeentjes komen op 14 augustus 2011 naar GEEL: is er nog een gepaster kader denkbaar? Het brede publiek heeft gratis toegang en is van harte welkom om dit unieke en sfeervolle evenement bij te wonen.

Alle eigenaars van een geel voertuig zijn uitgenodigd met hun speciale, karaktervolle verplaatsingsmiddel op deze unieke meeting: ze kunnen ons laten weten als ze interesse hebben om deel te nemen door zich te registreren op onze website www.belottoclassic.be.

Het belOTTOclassic-team.

Êtes-vous l'organisateur de cet événement? Contactez-nous pour modifier et promouvoir votre événement