De Loire, van Kasteel tot Kust

frCour-Cheverny, France   fr Candé-sur-Beuvron, France
Type d'événement
Rallye, Balades
Date
19 mai 2024 au 25 mai 2024
Lieu de départ
France Loire 41700 Cour-Cheverny
Lieu d'arrivée
France Candé-sur-Beuvron
Site Internet
https://www.oldtimerfriends.be…
Organisateur d'événements
Oldtimerfriends
Inserted By
Mark Heylen
Téléphone
+32475943464
E-mail
eb.sdneirfremitdlo@siocnarfnaej
Désolé, nous n'avons pas reçu de traduction en français

De ‘Val de Loire’ of de Loire-vallei staat bekend als dé Tuin van Frankrijk. Het betovert bezoekers met sprookjesachtige kastelen, prachtige tuinen, gezellige stadjes en natuurlijk de bekende wijnen. 

De vallei is doorweven met wijngaarden, van het stadje Sancerre in het oosten tot vlak bij de oceaan. In deze vallei vind je wijnen voor elk wat wils, met de Sancerre, Pouilly-Fumé en Chenin Blanc als de meest bekende. Wit wijntje, iemand ? 

Als er iets is waar de Loire-vallei bekend om staat, dan zijn het wel de vele kastelen. Je vindt er namelijk meer dan 3.000 kastelen terug, variërend van forten en kasteelversterkingen die dateren uit de Xde eeuw tot de weelderige koninklijke residenties die pas eeuwen later gebouwd zijn. Het meest bezochte kasteel is Chambord, u zal snel begrijpen waarom. 

De Loire-vallei staat ook vol met ongelooflijk mooie tuinen. De Tuin van Frankrijk wordt aldus zo genoemd vanwege de overvloed aan wijngaarden en een groene omgeving in het algemeen. Veel van de kastelen hebben tuinen die net zo fantastisch zijn als de gebouwen zelf. De tuin van het kasteel van Villandry, bijvoorbeeld, zal u gewoon weg verbluffen. 

Maar naast de mooie tuinen en de schilderachtige kastelen hebben we voor elk wat wils in petto zoals een bezoek aan het museum van het Franse sportwagenmerk Matra. Onderweg komen we ook onder meer Leonardo Da Vinci en Kuifje tegen. We volgen ook de Loire tot aan haar monding en logeren zelfs in een prachtig thalassohotel aan het strand van de ‘Baie de La Baule’. En wat dacht u ervan om een pakje ‘sel de Guérandes’ naar huis mee te nemen ? Want ook culinair is de Loire een topregio! En dan zwijgen we nog over de verrassingen… 

Mots clés: