Via Flaminia Classic

itCentral Italy, Italy   it Italy
Event Type
Rally, Tour
Date
12 September 2020 to 19 September 2020
Departure location
Italy Central Italy
Arrival location
Italy
Website
http://www.via-flaminia.com
Event organiser
Bart Kleyn
Inserted By
Bart Kleyn
Phone
+31624234345
Email
[email protected]
Document
via-flaminia-classic-september…

Borghi e Palazzi op de Mille Miglia wegen

We hadden zo’n vraag naar de rally in mei dat we ons genoodzaakt zagen om een ander evenement in 2020 te organiseren. Marco Brocken en Kitty Kamerbeek, regelmatige deelnemers hadden al aangegeven bereid te zijn om een rally te organiseren onder de paraplu van Via Flaminia. Ze beginnen met de Via Flaminia Classic in september, grotendeels een kopie van de mei-editie.

De 16e editie van de Via Flaminia heeft de ondertitel “Borghi e Palazzi” of “dorpen en paleizen”. We zullen verblijven in geherstructureerde dorpen en paleizen, een woord dat veel wordt gebruikt in Italië en verwijst naar grote (familie) herenhuizen.

De rally begint in Villa San Paolo in de gemeente San Gimignano op korte afstand van de luchthaven Firenze. We brengen uw klassieke auto naar de luchthaven en u hoeft alleen maar op tijd bij het hotel zijn om te genieten van het zwembad.

De volgende dag, op zondag, zullen we de Apennijnen oversteken naar het oosten. Een zeer mooie rit, Toscane achterlatend nemen we de steeds kleinere wegen de vergetelheid in, wij laten de beschaving achter ons en het verkeer maakt plaats voor koeien en oude Fiat 500’s.

Onze bestemming is het perfecte plaatje van een ommuurd dorpje dat is omgebouwd om gasten te ontvangen. Waarom heb ik dit juweel nog niet eerder gevonden? Voor twee nachten nemen we veel van dit dorp op een heuveltop voor onszelf. De volgende dag gaan we de omliggende regio Marche verkennen. Achter een serie heuvels in verschillende schakeringen groen/grijs glimt de Adriatische Zee.

Vanaf de Marche rijden we terug over de Apennijnen naar Umbrië en komen wij bij een dorp dat zelfs het vorige overtreft. Dit versterkte dorp wordt vaak gebruikt voor bruiloften. Het is goed herbouwd volgens moderne normen en heeft zelfs een zwembad. De volgende ochtend hebben we een korte rit waarbij u de mogelijkheid heeft om ofwel te genieten van het zwembad of op een paar kilometer van ons dorp Orvieto te verkennen.

Na twee nachten in Umbrië rijden we richting het oosten richting onze geliefde Abruzzo. We verblijven in het absoluut fantastische dorp Santo Stefano. Het is vakkundig geherstructureerd waarbij de authentieke sfeer is gehandhaafd.

De volgende dag rijden we de Gran Sasso-vlakte op, een regio die beroemd was om de kwaliteit van wol die van de schapen kwam en een deel uitmaakte van de staat Florence. Dit is ook waarom de dorpen relatief rijk waren. Ik ben er meer dan vijftig keer overheen gereden, telkens is het licht en de vegetatie anders is, het blijft mij fascineren. Enkele jaren geleden stopten wij er met de Via Flaminia voor een barbecue. Dit heeft mij vriendschap en eeuwig gratis lunches opgeleverd. Nu is het tijd om hun gastvrijheid terug te betalen met een nieuw bezoek en een barbecue.

Het laatste hotel is een kasteel / paleis. We hebben daar zo’n 10 jaar geleden verbleven. Het zwembad was het toneel van één van de beste “after rally” -pret.

De volgende ochtend is het een klein eindje rijden naar de luchthaven van Pescara, waar we uw auto ophalen.

Zoals altijd is de Via Flaminia een ontspannen rally waarbij de competitie de sfeer dient, winnen is geen doel op zich. Er is voldoende tijd voor een kop koffie of een foto. Geen tijdsbeperking. De klassering gebeurt aan de hand van navigatie en de competitie om de laatste plaats is soms hevig. In tegenstelling tot de editie van mei is er in juni geen Spot-klasse.

Er zijn 28 plaatsen voor auto’s tot 1980.

Voor teams met een gezamenlijke leeftijd onder de 100 is er een korting van 1% voor elk jaar onder de 100, met een maximum van 20% (referentiejaar 2020). Zij mogen ook een jongere auto meenemen, één jaar per twee jaar jonger dan 100 jaar.

Tags: