Event Type
Other
Date
31 October 2009 to 01 November 2009
Location
Netherlands
Website
http://www.auto-italia-houten.…
Event organiser
Martin de Vries Promotion
Email
ln.netuoh-ailati-otua@ofni
Sorry, we didn't receive an English translation
Nederlands grootste autobeurs met het beste uit Italië
Auto-Italia-Houten in teken van Ferrari

Het weekend van 31 oktober en 1 november is weer voor de Italiaanse auto’s in Houten.
Auto-Italia-Houten is het grootste indoor-evenement voor Italiaanse auto’s van Nederland. De oplettende lezer ziet het meteen: 18 jaar lang heette dit evenement Auto-Moto-Italia. Echter bleef de inbreng van motoren een beetje achter, dus vanaf nu heet het evenement: Auto-Italia. Dat wil niet zeggen dat de motoren vergeten worden in Houten, integendeel: veel Ducati’s in Houten ! De Ducaticlub is van plan om deze keer eens flink uit te pakken en de geschiedenis van dit merk in Houten te etaleren. Ze staan daarin niet alleen : ook Laverda en Bimota zijn present.


De organisatie doet er dit jaar een schep bovenop met een collectie Ferrari 12 cylinder GT’s. Op Nederlandse beurzen kom je bijna geen Ferrari’s meer tegen van het kaliber 250 SWB, Lusso, Boano, 275GTB of Daytona. Ze zijn te duur voor de autohandel en worden vrijwel uitsluitend via veilingen op de markt gebracht. In Houten staat voor miljoenen ! Op het parkeerterrein staan ook weer vele Ferrari’s opgesteld. De Ferrari Community F-Chat.eu moedigt haar leden aan mét exoot naar Houten te komen. Nog nooit in een Ferrari gereden? Dan is nu je kans! Uiteraard tegen betaling kan deze levenservaring worden gerealiseerd. Aanmelden voor de ingang van Expo Houten. Dit jaar dus extra veel Ferrari in Houten !


Auto-Italia-Houten wil de mensen graag wat laten zien, dus naast de vele Ferrari’s ook veel andere Italiaanse exoten: Lamborghini, Alfa Romeo, Lancia, Fiat, Maserati, zeldzamere De Tomaso, ISO, Moretti en Abarth. Klassiek én hedendaags, maar nooit alledaags!


De Italiaanse autorijder komt ruim aan zijn trekken op de beurs: alle verenigingen en registers zijn vertegenwoordig met mooie stands, waar men wordt verwelkomt met consumpties en sterke verhalen. Met lege handen naar huis gaan is onmogelijk. Vrijwel de gehele Nederlandse handel is aanwezig met onderdelen en leuke dingen.


Neem gerust je meisje mee, want in Houten ruikt het niet alleen naar olie en benzine… de geur van Espresso en de pizzaoven is alles overheersend. Niet alleen motorgebrul, maar de klanken van leuke Italiaanse zangers. Niet uitsluitend auto-onderdelen, maar ook olijven, wijn of kleding… Helemaal ‘hot’ zijn de scooters van Vespa, een hebbeding voor man én vrouw.


Waar en wanneer

Auto-Italia-Houten vindt plaats in Expo Houten aan de A27 vlak onder Utrecht (volg de borden Industrieterrein Doornkade). Open: zaterdag 31 oktober en zondag 1 november van 10 - 17 uur. Entree: €14,- (kind-12jr. onder begeleiding gratis). Parkeren is gratis. Voor meer informatie: www.auto-italia-houten.nl , of bel: 035 - 683 69 90
Are you the organiser of this event? Contact us to manage and promote your event