Event Type
Swapmeets/Autojubble
Date
23 June 2012 to 24 June 2012
Location
Netherlands
Website
http://www.concourselegance.co…
Sorry, we didn't receive an English translation
Op 23 & 24 juni 2012 organiseert Classic Events het 10eConcours d’élégance Paleis Het Loo.

Het Concours is in 9 edities uitgegroeid tot het mooiste en grootste klassieker feest van Nederland. De moderne auto industrie heeft het Concours d’élégance ook ontdekt en gebruikt dit evenement om haar laatste collectie aan het publiek te tonen

De openingstijden van het Concours zijn op beide dagen van 10.00 uur tot 18.00 uur.
Indien u met een klassieke auto komt hebben wij speciaal voor de vroege vogels een deel van de klassieker parking voor u ingericht waar u al vanaf 09:00 uur terecht aan de Loseweg.
Het evenement blijft open voor bezoekers vanaf 10:00 uur.

Entreekaarten kunt via deze website bestellen: volwassenen voor beide dagen
€ 20,- en kinderen vanaf 6 jaar € 10,-. Een weekendkaart kost € 35,-.

Vredestein Classic Sprint: Op de Koningslaan sprinten diverse malen per dag vooroorlogse automobielen. Het brullende geluid, de geur van olie en verbrand rubber samen met de enthousiaste presentatie door Bert van den Dool maken dit tot het spectaculairste onderdeel van het weekend.

Royal Paddock: Hier vindt u de deelnemers aan de Vredestein Classic Sprint met hun vooroorlogse automobielen . Er zijn niet alleen auto’s hier in de paddock, maar ook een prachtige modeshow, lekker eten & drinken en de presentaties van de Royal Paddock-sponsoren.

Music & Entertainment: Het concours wordt aangekleed met bijzondere acts, muzikale optredens en kunstenaars. Natuurlijk wordt er altijd gezocht naar een unieke link met klassiekers.

Classic Car displays: Naast de concoursen presenteren wij samen met musea, privécollecties en automobielclubs diverse displays van klassieke automobielen. Elke display heeft zijn eigen unieke thema.Classic & Club Parking: een steeds groter en meer populair onderdeel van het evenement is de klassiekerparkeerplaats, gratis toegankelijk voor iedere bezoeker die met een klassieke auto komt.Tevens is de Classic & Club Parking een perfecte plek om met een rally te finishen.

Royal Fair: Ruim veertig winkeltjes presenteren hun waar aan de concoursbezoekers. Niet alleen auto gerelateerd maar ook shops voor de vele vrouwelijke bezoekers met ondermeer; mode, sieraden, antiek en kuns.

Nationaal Concours: Naast het internationale concours wordt komend jaar wederom een nationaal concours gehouden. Organisator Autovisie toont met zijn lezers allerlei smakelijke auto’s uit vervlogen tijden. Deze klassiekers worden apart gejureerd en de winnaar zal mee mogen doen aan het internationale concours.

International Concours d’élégance Paleis Het Loo: De basis van het weekend. Zo’n 80 top klassiekers uit binnen- en buitenland strijden om de titel ‘Best of Show’. Geselecteerde inschrijvingen worden ingedeeld in diverse klassen en door een internationale jury beoordeeld op ondermeer originaliteit, restauratie en presentatie .Wie brengt de 10e’Best of Show’ naar Apeldoorn?

Facts: Tijdens het concours 2010 zijn bijna twintigduizend bezoekers de poorten van het Concours gepasseerd, 86 artikelen in binnen en buitenlandse media, 55 sponsoren waren aanwezig met een hospitality paviljoen, 48 vooroorlogse automobielen deden mee aan de Vredestein Classic Sprint, er waren ruim 250 bijzondere klassiekers te bewonderen, meer dan 1600 klassiekers stonden op de Classic & Club parking, 48 shops toonden hun bijzondere waar op de Royal Fair, 6 grote automerken presenteerden hun nieuwste collectie, ruim 25 juryleden beoordeelden de diverse klassen en uiteindelijk was er één ‘Best of Show’: de Fiat 8V uit 1954.

Graag tot ziens in de paleistuinen op 23 en 24 juni 2012!

Sponsoren: Het concours is uiterst geschikt voor relatiebeheer, introductie van een nieuwe auto, en productpresentaties Wij hebben verschillende arrangementen met diverse paviljoens beschikbaar. Neem voor de mogelijkheden contact op met [email protected]

Are you the organiser of this event? Contact us to manage and promote your event